Ni več izgovorov:  za spolno prenosljive bolezni se lahko zdaj testirate v udobju svojega doma

Spolno prenosljive bolezni (SPB) so nalezljive bolezni, ki se lahko prenašajo s spolnim odnosom oziroma nezaščitenim oralnim, analnim ali vaginalnim stikom. Lahko se prenašajo tudi z uporabo kontaminiranih igel za intravensko uporabo drog. Če se ne zdravijo, se lahko SPB hitro razširijo, zato je pomembno, da se o njih poučimo in da uporabljamo ustrezne metode zaščite, da se izognemo okužbam. Najučinkovitejša metoda za preprečevanje SPB je uporaba kondoma pri spolnem odnosu. Drugi načini za zaščito vključujejo monogamno razmerje, kjer sta partnerja izključno fizično zvezan drug z drugim, in uporabo prekinitvene metode, ko se odrečemo seksualnem odnosu do trenutka, ko je manjše tveganje za prenos SPB. Zdravljenje SPB je na voljo v večini zdravstvenih ustanov, vključno z ambulantami za SPB in drugimi zdravstvenimi ustanovami.
Včasih je obisk infekcijske klinike lahko sramoten opravek, zato lahko seksualni delavci razmislijo o samo testiranju za SPB.
NYD diagnostika ponuja pakete za samotestiranje na različne SPB, ki so dostopni preko spleta na njihovi spletni strani https://nyd.si/ .
Postopek je preprost:
1. po registraciji prek e-pošte izberete, na katere bolezni se želite testirati, in naročite paket na dom ali paketomat.

2. Ko prejmete paket, sledite navodilom, ki so priložena.
Najprej registrirajte paket na svojem profilu in skenirajte QR kodo ali jo vpišite ročno.

3. V paketu bo navadna epruveta ali lonček za odvzem vode ali blata.
Ko zberete vzorce, jih zaprite v priloženo sterilno plastično vrečko in jih vrnete v paket.

4. Priložena je tudi vrečka z naslovom in plačano poštnino, v katero dokončno zapakirate pošiljko in jo odnesete na najbližji paketomat ali pošto.

Rezultate testiranja boste prejeli prek e-pošte v roku 10 dni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja