Formiranje in standardiziranje izobraževanja za erotičnega maserja/maserko (EM)

V imenu Inštituta za raziskovanje seksualnega dela (ISWR) se zavedamo nujnosti raziskovanja, regulacije in izobraževanja na področju seksualne industrije v Sloveniji. S tem namenom smo se obrnili na različna pristojna ministrstva in organizacije, da bi pridobili podrobne informacije in oblikovali celovit izobraževalni program, ki bo odražal potrebe in specifičnosti delovanja v tej industriji.

Priprava takšnih pionirskih kurikul je zahteven proces, ki zahteva sodelovanje in koordinacijo med različnimi deležniki. Deset let po tem, ko je bilo erotično maserstvo priznano ne samo kot obrt, ampak tudi kot poklic, smo poslali vrsto dopisov pristojnim organom, vključno z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje, Statističnim uradom RS in Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport.

Naš cilj je pridobiti osnovne informacije, ki nam bodo pomagale vzpostaviti pravni in strokovni okvir našega izobraževanja. Smo v fazi pridobivanja informacij o regulativah, pogojev opravljanja poklica, zahtevnosti dela, vrstah znanj in potrebni izobrazbi za erotično maserstvo. Naša prizadevanja so usmerjena k zagotavljanju verodostojnih informacij o delu v industriji za odrasle in promociji varnega in zdravega dela.

Odgovore, ki smo jih prejeli do zdaj, natančno preučujemo. Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje nam je podal informacije o možnostih objave prostih delovnih mest za erotične maserje, pri čemer smo dobili vpogled v trenutno stanje povpraševanja po tej vrsti storitev. To nam daje vpogled v tržne razmere in zahteve delodajalcev, kar je ključnega pomena pri oblikovanju kurikuluma.

Prav tako smo prejeli odgovor s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki nam bo omogočil, da bolje razumemo zakonodajni okvir in pogoje, potrebne za opravljanje poklica erotične masaže. Podrobnosti in odgovore na posamezna vprašanja trenutno še analiziramo.

V procesu smo analiziranja odgovorov in prilagajanja našega pristopa, da bomo lahko oblikovali učinkovite in relevantne izobraževalne programe. Predstavljamo si, da bodo naši programi vključevali teoretično in praktično znanje, ki bo udeležencem omogočilo uspešno in varno delovanje v seksualni industriji.

Zavedamo se odgovornosti, ki jo imamo do tistih, ki so že del industrije, in tistih, ki razmišljajo o vstopu vanjo. S poudarkom na transparentnosti, varnosti in strokovnosti želimo prispevati k odpravi stigme, ki pogosto spremlja delo v tej industriji, in promovirati razumevanje ter spoštovanje seksualnega dela.

V prihodnjih tednih in mesecih bomo nadaljevali s komunikacijo z relevantnimi organi in strokovnjaki ter razvijali izobraževalne materiale in programe. Naš cilj je ustvariti okolje, v katerem bodo vsi udeleženci imeli dostop do kakovostnih informacij, izobraževanja in podpore, ki jih potrebujejo za varno in uspešno delovanje v seksualni industriji.

Vsem, ki sledite našemu delu, se zahvaljujemo za podporo in vas vabimo, da se pridružite našim prizadevanjem za razumevanje in izboljšanje razmer v seksualni industriji v Sloveniji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja