Dobrodošli na podstran “Merc, vaš Cartalec”, ki je plod sodelovanja Inštituta za raziskovanje seksualnega dela (ISWR) in Merca, profesionalnega cartalca. V ISWR si prizadevamo za širitev razumevanja in sprejemanja različnih oblik medčloveške pomoči in podpore, ki obogatijo naša življenja in družbo kot celoto.

Projekt “Merc, vaš Cartalec” se osredotoča na cartanje – storitev, ki se dotika osnovnih človeških potreb po bližini, dotiku in razumevanju. V modernem svetu, kjer so odnosi vse pogosteje posredovani preko zaslonov in digitalnih vmesnikov, se veliko ljudi sooča s pomanjkanjem fizične bližine in topline. Mercova ponudba je odziv na to vrzel, saj nudi priložnost za neobremenjeno človeško interakcijo, ki jo včasih prezremo ali zanemarimo.

Cartanje ni namenjeno zgolj kot alternativa ali predkorak do terapevtskih ali seksualnih storitev, temveč kot samostojna oblika podpore, ki lahko služi kot most do globljega razumevanja sebe in svojih potreb. Cartalnica je prostor, kjer je dovoljeno biti ranljiv, kjer je prisotnost sočloveka sama po sebi terapevtska, ne da bi s tem prinašala kakršnokoli drugo pričakovanje ali obveznost.

V sodelovanju z Mercom raziskujemo, kako cartanje vpliva na dobrobit posameznikov in družbe. Znanstveno podprte metode in pristopi Merceve storitve dvigajo na raven, kjer se prepletajo toplina človeškega dotika, strokovnost in etičnost. Vabimo vas, da skozi Merceve storitve spoznate novo dimenzijo človeške bližine, ki vam lahko pomaga na poti osebnega razvoja in boljšega počutja.

V ISWR se zavedamo, da vsak korak šteje, in “Merc, vaš Cartalec” je lahko tisti polkorak, ki vodi do novih spoznanj in izboljšanja kvalitete vašega življenja. Dobrodošli v prostor, kjer je toplina dotika prav tako pomembna kot znanost o človeškem vedenju. Dobrodošli v svet, kjer je cartanje več kot samo gesta – je most do zdravilne moči medčloveških odnosov.